Overijsselse Vrijwilligersprijs 2018
Winnaars_OVP_2017.original.jpg

Vrijdag 8 februari 2019 in het Provinciehuis (let op: gewijzigde datum!)

Programma

De Overijsselse Vrijwilligersprijs 2018 wordt dit jaar voor de negentiende keer uitgereikt op vrijdag 8 februari 2019 in het provinciehuis in Zwolle. Het adres van het provinciehuis is: Luttenbergstraat 2, 8012 EE Zwolle.

Om te parkeren kunt u terecht op de parkeerplaats bij het provinciehuis. Mocht daar geen plaats meer zijn, dan kunt u bij de Turfmarkt parkeren. Daar is een ticketautomaat waar u van tevoren met pin kunt betalen. U dient de Turfmarkt via de achterzijde aan te rijden, aangezien de Menistenbrug aan de voorzijde voor autoverkeer is afgesloten.

13.00-13.30 Aanmelden en ontvangst in de foyer. Met gezellige muzikale omlijsting.

Graag uiterlijk 13.15 uur aanwezig zijn.

13.30-13.35 Opening en welkom (Statenzaal)

13.35-14.30 Afwisselend interviews, filmfragmenten en een spelshow!

Onder leiding van Jack Weijkamp.

14.30-15.00 Pauze

Ga in gesprek met vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en professionals over onderwerpen die spelen in het vrijwilligerswerk:

  • Financiën, met Ruth Deddens als gespreksleider en Brigitte Coté van het VSB Fonds.
  • Werven van vrijwilligers, met Lidy Noorman, 4D makelaar bij Stimuland, als gespreksleider.
  • Verjonging, met Edith Starrevelt van de VOSVI als gespreksleider.

15.00-16.00 Prijsuitreiking door gedeputeerde Bert Boerman en juryvoorzitter Renske de Man (Statenzaal)

  • Publieksprijs individueel en organisaties
  • Juryprijs individueel en organisaties
  • Trendprijs “Iets groots doen met iets kleins” individueel en organisaties

16.00-17.00 Afsluiting in de foyer met een drankje en hapje. Er is nogmaals de mogelijkheid om in gesprek te gaan over onderwerpen die spelen in het vrijwilligerswerk.

Gastheer is gedeputeerde voor Mobiliteit, Water en Sociaal (Gebiedsontwikkeling Ruimte voor de Vecht en Spoorzone Zwolle, Deltaprogramma, Ruimte voor de Rivierprojecten en Bodemsanering Olasfaterrein)

Juryvoorzitter is Renske de Man, senior projectmanager bij Stimuland. De centrale presentatie is in handen van Jack Weijkamp, van Firma Weijland Muziektheater. De organisatie van de Overijsselse Vrijwilligersprijs is in handen van Arcon i.s.m. Niek van der Sprong Culturele Producties.

Let u alstublieft op de aangepaste begintijd!

Juryprijzen

De OVP 2018 kent de volgende prijzen:

Drie prijzen voor zowel de individuele winnaars als de vrijwilligersorganisaties.

  • 1e prijs: € 1000,-
  • 2e prijs: € 650,-
  • 3e prijs: € 350,-

De prijzen voor individuele vrijwilligers zijn waardebonnen waarmee een hartenwens kan worden vervuld. De prijzen voor de organisaties zijn geldbedragen.

Publieksprijs

Naast de officiële juryprijzen kent de OVP ook de publieksprijs (€ 500,-) voor zowel individuele vrijwilligers als -organisaties. Rond half januari tot een dag voor de uitreiking worden alle (geselecteerde) genomineerden getoond op deze website en kan iedere inwoner van Overijssel stemmen op zijn/haar eigen favoriet.

Trendprijs

Dit jaar wordt er naast de juryprijs en de publieksprijs, ook een trendprijs uitgereikt. Het gaat hier om een trend die we zien in het vrijwilligerswerk. Het thema van de trendprijs is dit jaar "Iets groots doen met iets kleins". Dit kun je op veel verschillende manier interpreteren; dit zou een vrijwilliger/organisatie kunnen zijn met een groot bereik met een kleine activiteit of een vrijwilliger/ organisatie die iets moois heeft neergezet met weinig geld of een vrijwilliger die in zijn eentje iets groots heeft opgezet et cetera. De trendprijs (€ 500) is beschikbaar voor zowel individuele vrijwilligers als organisaties.


Overijsselse Vrijwilligersprijs 2018

Arcon, 085 - 273 5860
Contactpersoon: Claudia Arends
carends@arcon.nl

Arcon