Zoek genomineerde:


… of zoek in gemeente:


genomineerde: 
TV Enschede FM in Enschede

TV Enschede FM is de omroep van Enschede, met bijna 200 medewerkers. Vooral vrijwilligers, maar ook 20 stagiairs en 10 betaalde krachten. Deze unieke mix van mensen zorgt samen voor een organisatie die de hele week nieuws en andere programma's maakt voor radio, tv en internet en dat al jarenlang met hoge kwaliteit.

TV Enschede FM is tweemaal uitgeroepen tot Beste Lokale Omroep van Nederland en heeft al vele andere prijzen gewonnen. De vele vrijwilligers draaien mee tussen de betaalde krachten en stagiairs. Men leert van elkaar en kan zo onderling ervaringen en informatie uitwisselen. Stagelopers van onder meer het ROC van Twente, Windesheim, UT en Saxion delen hun kennis met onze vrijwilligers en andersom. Vrijwilligers staan in onze organisatie niet stil, ze leren continu en doen veel ervaringen op. Doordat de redactie van TV Enschede FM is samengevoegd met de stadsredactie van TC Tubantia, is er een schat aan journalistieke ervaring voorhanden en daar profiteert iedereen van. Items worden gemaakt voor radio, tv en online maar ook voor de krant.

De gezamenlijke nieuwsredactie in Enschede is het kloppend nieuwshart van de stad! De vrijwilligers zijn daarbij niet alleen medewerker, maar ze zijn ook de ogen en oren van de omroep in Enschede. Zij komen dagelijks met nieuws en bruikbare tips naar de omroep en vormen zo een belangrijk onderdeel van het tipgeversnetwerk. Daarbij wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de 053 App, een zelfontwikkelde app om tips en foto's in te sturen.

De vrijwilligers maken elke dag programma's over hun eigen stad, met veel nieuws maar ook onderwerpen over sport, politiek, muziek en informatie uit de stad. TV Enschede FM is dankzij de inzet van de vrijwilligers een belangrijke bron van informatie voor veel Enschedeërs. En TV Enschede FM is meer dan een lokale omroep, ze werkt samen met de andere lokale omroepen in Twente binnen het Regionaal Mediacentrum (RMC) Twente. Deze samenwerking is een initatief van TV Enschede FM. In dit RMC Twente werken 1000 (!) vrijwilligers samen om in heel Twente de journalistiek op een hoger plan te tillen. Er worden samen radio- en tv-uitzendingen gemaakt voor heel Twente, ook wordt volop verslag gedaan van evenementen.

Vul het formulier online form in.

Reageer!Alle genomineerden uit deze gemeente: