Zoek genomineerde:


… of zoek in gemeente:


genomineerde: 
Thea Oversteegen uit Oldenzaal

Thea is coördinator van de Verjaardagsbox, een nieuw initiatief in Oldenzaal waar ze vanaf het begint (precies 5 jaar nu) bij betrokken is.

Thea zorgt voor de Verjaardagsbox voor de volgende zaken:

  • Communicatie rondom het werven van vrijwilligers
  • Contacten onderhouden met de mensen die gebruik maken van de Verjaardagsbox
  • Acute oplossingen waar het even mis gaat met bijvoorbeeld het bezorgen etc.
  • Actuele lijsten
  • Contacten met leuke acties voor de verjaardagsbox

Ze is er ALTIJD (zelfs toen ze ernstig ziek was), het is haar nooit teveel. Altijd vriendlelijk, behulpzaam en betrokken. Denkt aan persoonlijke aandacht voor mensen. Door haar is de Verjaardagsbox een heel mooie persoonlijke actie geworden voor kinderen in armoede.

Over Thea: Thea is vanaf het allereerste moment betrokken bij de Verjaardagsbox Oldenzaal. Een lokaal initiatief die kinderen in armoede een feestelijke verjaardag biedt met een doos vol verrassingen. Vijf jaar geleden zijn Thea en ik gestart om 30 kinderen die we kenden en in armoede leefden, een box te geven voor hun verjaardag. Dat werd zo fijn ontvangen, dat we nu op een aantal van 350 kinderen zitten, tot 18 jaar die jaarlijks een box krijgen. Thea is de coördinator. Zij zorgt ervoor dat de ouders die de kinderen aanmelden, worden voorzien van informatie. Altijd persoonlijk, altijd vriendelijk. Zonder oordeel. Thea wint snel het vertrouwen van mensen. Ze krijgt reacties als “wat ben ik blij dat de box komt, want deze week krijg ik geen leefgeld en mijn kind is jarig” of “ik hoef mijn kind niet meer ziek te melden op school, want hij kan nu trakteren dankzij de box”. Hartverwarmende reacties. En van Thea altijd een luisterend oor. Zij zorgt ervoor dat de planning goed verloopt.

Alleen bij haar is bekend welke kinderen er de komende maand een box ontvangen. Ze zet daar vervolgens de vrijwilligers mee aan het werk, om de boxen in te pakken en regelt de bezorgers om het gezin blij te maken. Ook al moet ze er tien keer achteraan bellen. Thea is een periode ernstig ziek geweest, maar zelfs toen liet ze niet verstek gaan en bleef ze haar werkzaamheden vervullen. Heel bijzonder en zeer gewaardeerd. Daarnaast staat ze stralend in de krant (zie ook foto) als er weer geld ingezameld wordt door de Oldenzaalse samenleving, verteld ze basisschoolklassen wat we doen, gaat ze langs bij sponsoravonden, ze is onvermoeibaar. En altijd positief. Thea is zo’n eentje waarvan je je afvraagt hoe het verder moet als ze zou stoppen…

Vul het formulier online form in.

Reageer!Alle genomineerden uit deze gemeente: