Zoek genomineerde:


… of zoek in gemeente:


genomineerde: 
Stoppelhaene in Raalte

Dit jaar wordt voor de 66e keer het Sallands Oogstfeest Stoppelhaene in Raalte gevierd. Dit is inmiddels het grootste oogstfeest van ons land en een van de drukst bezochte publieksevenementen van Overijssel. Al vanaf het begin wordt het georganiseerd door vrijwilligers. Meer dan 15 commissies zijn er het hele jaar mee bezig, tijdens Stoppelhaene stijgt dat aantal naar rond de 1000. Samen zorgen zij voor een geweldig feest met als basis de Sallandse landbouw, de tradities, de saamhorigheid en de dankbaarheid dat de oogst binnen is. 

Sinds vele jaren wordt er rond 30.000 euro ingezameld voor landbouwprojecten in de Derde Wereld. Dankzij die 1000 vrijwilligers is er respect en traditie, is er een enorm programma voor iedereen; van een dankoogstmis tot de allergrootste artiesten, voor jong en oud.

De rond 1000 vrijwilligers van dit jaar worden vooraf gegaan door tienduizenden andere vrijwilligers in de afgelopen 65 jaar. Vrijwilligers uit Raalte, uit Salland, uit alle lagen van de bevolking; van boer tot middenstander, van burger tot ondernemer , van katholiek tot protestant, allemaal dragen zij een steentje bij; in tijd, met geld, kennis maar allemaal met veel inzet. Stoppelhaene levert daarmee naast een geweldig vrijwilligersproject van ongekende omvang ook een zeer sterke binding in Raalte en Salland.

Vul het formulier online form in.

Reageer!Alle genomineerden uit deze gemeente: