Zoek genomineerde:


… of zoek in gemeente:


genomineerde: 
Stichting Kunst van hier tot Ginder in Okkenbroek

Kunst van Hier tot Ginder is een jaarlijks terugkerende kunstfietsroute in het buitengebied van Deventer, rondom het dorp Okkenbroek. De trekker van de kunstfietsroute is de Stichting Kunst van hier tot Ginder. Dit is een omvangrijke vrijwilligersgroep. Ze zijn trouw en betrokken en laten dat al zien op de Vrijwilligersavond voorafgaand aan de Kunstfietsroute die nu alweer haar 14e editie ingaat op 9, 10 en 11 juni 2017.

De kunstfietsroute start en eindigt in Okkenbroek. Vrijwilligers komen uit het dorp zelf en uit omliggende dorpen, zoals Lettele, Bathmen, Deventer etc. Okkenbroek staat als dorp bekend om de vele verenigingen, het is een actief dorp met betrokken mensen. Jaap Starkenburg (Stichting IJssellandschap) in het voorwoord van het magazine in 2015: ‘Okkenbroek verstaat weer de Grote Kunst om ons een boeiende, prachtige en sfeervolle kunstfietstocht aan te bieden! Dit op zichzelf is al een pareltje van Sallands erfgoed. Een klein dorp organiseert voor ons de verbeelding van verleden en heden. Laten wij dit grootse feest ondersteunen met onze bijdrage en genieten van “Hier tot Ginder”. Zij organiseren, zij stippelen de route uit, ze bezoeken de locaties, overleggen met de locatie eigenaren, ondersteunen kunstenaars bij het opbouwen, zorgen voor de bewegwijzering, ontvangen theatergroepen, betrekken lokale sponsors bij de route, echt alles.

Het kernteam van de stichting bestaat uit: voorzitter, secretaris, penningmeester en 4 bestuursleden die alles organiseren met ondersteuning van het Kunstenlab. Ze stippelen de routes uit: elk jaar wordt er naar een bijzondere route gezocht bijvoorbeeld kerkpaadjes, over erven of over net nieuw aangelegde fietspaden etc. Mensen uit de omgeving zijn elk jaar verrast door de route.

 

 

Vul het formulier online form in.

Reageer!Alle genomineerden uit deze gemeente: