Zoek genomineerde:


… of zoek in gemeente:


genomineerde: 
Stichting Huis van Katoen en Nu in Almelo

Het huis van Katoen en Nu is ontstaan uit de stadsmusical Van Katoen en Nu die in september 2014 door vrijwilligers werd opgevoerd ter ere van het 100 jarig bestaan van de stad Almelo. Er zijn in totaal 10 voorstellingen gegeven. Met de musical is het niet gestopt, het is voortgezet in een gebouw dat verbindt. De musical werd een start tegen de verpaupering van de stad en heeft historisch besef onder de lokale bevolking vergroot.

Het Huis van Katoen en Nu is nu geplaatst in een leegstaand voormalig bankgebouw in de binnenstad van Almelo. Het is een broedplaats van nieuwe activiteiten geworden, een culturele hutspot, waar zaken en mensen met elkaar verbonden worden. Een decor uit een cabaretprogramma van Herman Finkers is er te bewonderen, naast foto's van bekende Almeloers (de zogenaamde Wall of Fame), historische foto's en afwisselende expositie's, kortom alles wat met Almelo te maken heeft.

Daarnaast zijn er in het Huis van Katoen en Nu activiteiten als het breicafe, iPad/ tabletinloop, mantelzorg en verschillende muzikale activiteiten en blijven de vrijwilligers brainstormen over nieuw op te zetten activiteiten. Het Huis van Katoen en Nu is zeer laagdrempelig en is dus voor iedereen gratis toegankelijk voor alles wat zich binnen het Huis afspeelt, zelf een kopje koffie of thee staat klaar. Dit prachtige Huis draait volledig op vele vrijwilligers en wordt daarom genomineerd voor de Overijsselse vrijwilligersprijs.

Vul het formulier online form in.

Reageer!Alle genomineerden uit deze gemeente: