Zoek genomineerde:


… of zoek in gemeente:


genomineerde: 
Sensoor Oost Nederland in Borne

De vrijwilligers van Sensoor staan 365 dagen 24 uur klaar om gesprekken te voeren met de meest uiteenlopende bellers. Heel veel eenzame, verdrietige, wanhopige of verwarde mensen ondervinden steun door de aandacht die de vrijwilligers hen geven.

De vrijwilligers volgens buiten hun telefoondiensten continue trainingen om hun vaardigheden en inzichten te vergroten om de bellers steeds beter van dienst te kunnen zijn. Sinds de ingrijpende bezuinigingen in de GGZ vangen zij een groot deel van de gevolgen van die bezuinigingen op. Door de steeds grotere aantallen bellers met psychische problemen wordt er steeds meer van de vrijwilligers gevraagd. Door zo vaak als nodig is beschikbaar te zijn voor een gesprek dragen zij een voor flink deel bij aan het voorkomen van problemen die gespecialiseerde en erg dure zorg vragen.

Tevens verzorgen de vrijwilligers een deel van de telefoondiensten van 113 suicidepreventie, een zeer zware taak die die ook voor de vrijwilligers vaak grote impact heeft. Naast de vaak moeilijke gesprekken betekent het namelijk ook dat al menig vrijwilliger getuige is geweest van een zelfmoord of zelfmoordpoging.

Vul het formulier online form in.

Reageer!Alle genomineerden uit deze gemeente: