Zoek genomineerde:


… of zoek in gemeente:


genomineerde: 
Petra Oude Lashof uit Rossum

Petra is als vrijwilligster al meer dan 20 jaar actief in het lokale verenigingsleven. Maar ook in bredere zin is zij zich gaan inzetten voor de dorpsgemeenschap Rossum.

Aanvankelijk begonnen als speelster bij Amateurvereniging Rossum (ATR) is zij zich in de afgelopen 15 jaar gaan toeleggen op de regie van de jaarlijkse toneeluitvoeringen. Zij is mede-organisator van de theatervoorstellingen en overige producties van de culturele Stichting Rossum Buitengewoon en van het muzikale gelegenheidsgezelschap Xee Wa. Waar nodig draagt zij daarbij ook in uitvoerende zin haar steentje bij als speelster of zangeres. Dat geldt overigens ook de concerten van de muziekvereniging St. Henricus waar zij regelmatig haar steentje aan bijdraagt. Zij is de oprichtster van het jongerentheater Rossum, waarin zij niet alleen als organisator maar ook als regisseuse actief is. Haar initiatief draagt daarmee bij aan een positief zelfbeeld van de Rossumse jeugd.

Al meer dan 15 jaar heeft zij de grime en het sminken voor de jaarlijks gala-avonden van de carnavalsvereniging ’t Lesten Stuuver geregeld. Toen het Kulturhus Rossum is opgericht heeft zij zich vrijwel direct beschikbaar gesteld als lid van de programmacommissie. Recentelijk werd bekend dat de plaatselijke rijvereniging had besloten om na 40 jaar te stoppen met de organisatie van de jaarlijks rommelmarkt op Hemelvaartsdag. Petra heeft hierop het initiatief genomen om verenigingen en particulieren te stimuleren toch weer een vergelijkbaar evenement te laten plaatsvinden op Hemelvaartsdag. Dat evenement “Rossum een gezellige boel” staat inmiddels ook in de steigers.

Petra levert met haar enthousiasme en tomeloze vrijwillige inzet niet alleen een belangrijke bijdrage aan het culturele verenigingsleven,maar ook in brede zin aan de leefbaarheid van de Rossumse dorpsgemeenschap. Zij verdient het naar het oordeel van de Rossumse gemeenschap in het zonnetje te worden gezet met het toekennen van de vrijwilligerprijs 2017. Dit initiatief wordt van harte ondersteund door: Amateur Toneelvereniging Rossum Carnavalsvereniging ’n Lesten Stuuver Jongerentheater Rossum Jeugdwerk Rossum Muziekvereniging St. Henricus Ondernemersvereniging Rossum Stichting Maatschappelijk Welzijn Rossum Stichting Rossum Buitengewoon

Vul het formulier online form in.

Reageer!Alle genomineerden uit deze gemeente: