Zoek genomineerde:


… of zoek in gemeente:


genomineerde: 
NEW Generation in Wierden

NEW Generation organiseert al 6 jaar een Houtdorp in onze mooie plaats Enter. Het Houtdorp is een week waarin kinderen een eigen houten huis/hut bouwen en vindt plaats in de laatste week van de bouwvak vakantie. Het Houtdorp is gericht op kinderen van groep 4 tot 8 van de basisscholen in Enter en voor alle kinderen. Ook kinderen uit arme gezinnen kunnen kosteloos meedoen.

Voor ruim 250 kinderen is er jaarlijks 4 dagen bouwpret. Deze organisatie ligt in handen van de jongeren vereniging NEW Generation. Met ongeveer 50 vrijwilligers (onder de 30 jaar) wordt er alles aan gedaan om de kinderen te vermaken en veilig te laten bouwen en genieten. Samen spelen met andere kinderen van andere scholen, samen eten, en een nacht slapen in de eigen hut.... Niets is te gek.

De vrijwilligers regelen zelf sponsoren, vergunningen bij de Gemeente en waar nodig de hulp van ouders. Deze jongeren laten nu al zien een bijdrage te willen leveren aan de samenleving en nemen vaak een week speciaal vrij voor het Houtdorp. Deze vrijwilligers zijn een voorbeeld voor de jeugd die ze zelf deze week begeleiden (De kinderen van het eerste houtdorp melden zich nu aan als vrijwilligers).

Vul het formulier online form in.

Reageer!Alle genomineerden uit deze gemeente: