Zoek genomineerde:


… of zoek in gemeente:


genomineerde: 
Natuurbad Heidepark in Lemelerveld

Het natuurbad Heidepark in Lemelerveld bestaat bij de gratie van de vrijwilligers. De vrijwilligers zijn een grote groep gepensioneerden en pre-pensioeners die iedere dinsdag het gehele jaar door het zwembad netjes houden. Dit gaat van het onderhoud van het terrein en de omliggende houtwal en het schilderen van de gebouwen tot het aanbrengen van drijflijnen en schoonmaken van het zandstrand en alles wat daarbij hoort.

Samen met deze groep is in de afgelopen twee jaar een boel extra werk verzet naast de reguliere dinsdag. Op zaterdagen en doordeweekse dagen hebben we grotendeels met eigen mankracht het toilet en douche gebouw vernieuwd, het dak op het hoofdgebouw vervangen en de gehele binnenkant van het hoofdgebouw veranderd. Daarnaast zijn er rond en in het bad de nodige speelvoorzieningen aangebracht van een eiland met een pondje tot klimtorens, glijbanen en waterbanen. Voor het hoofdgebouw zijn op een drietal niveaus mooie terrassen aangelegd zodat er van de zon genoten kan worden naar keuze met de voeten in de zon of in het water.

Door de tomeloze inzet van de vrijwilligers hebben we het zwembad een totale facelift kunnen geven die anders onmogelijk was geweest. Mede hierdoor kan het zwembad weer jaren vooruit. De meest recente aanpassing is een minder-validen pad zodat het bad ook goed begaanbaar en bereikbaar is voor minder-validen. Hoewel de vrijwilligers om dit prachtige plekje regelmatig in het zonnetje werken is het ook goed om ze eens op een andere manier in het zonnetje te zetten. Ik beveel de vrijwilligersgroep van het Natuurbad Heidepark daarom warm aan voor de Overijsselse vrijwilligersprijs 2017

Vul het formulier online form in.

Reageer!Alle genomineerden uit deze gemeente: