Zoek genomineerde:


… of zoek in gemeente:


genomineerde: 
Kearls unne mekaar in Vasse

Kearls unne mekaar is vanuit een burgerinitiatief ontstaan. Erna Ensink (één van de vijf vrijwilligers), is de oprichter van Kearls unne mekaar. Zij heeft een partner met niet aangeboren hersenletsel. Zij zag de behoefte van haar man en wilde heel graag dit initiatief van de grond krijgen. Erna haar man had heel erg de behoefte aan het doen van activiteiten met mannen uit zijn leeftijdscategorie. Binnen de samenleving is er al veel georganiseerd voor ouderen en jongeren,maar voor de tussenliggende groep, in dit geval mannen die om welke reden dan ook buiten het arbeidsproces zijn geraakt, is er bijna niets in het voorliggende veld. Vandaar is dit initiatief opgezet.

Kearls unne mekaar komt elke twee weken bij elkaar en wordt begeleid door een vaste groep vrijwilligers. De groep is divers, wat maakt dat er een unieke en warme dynamiek ontstaat op moment dat ze bij elkaar zijn. Het is zo’n warm bad als je ziet hoe deze groep (zowel vrijwilligers als deelnemers) elkaar heeft gevonden heeft. De ene keer hebben ze een binnenactiviteit en maken ze een praatje, spelen ze onder andere een spelletje of gooien ze een pijltje. En de andere keer gaan ze de boer op. Dan gaan ze op pad naar bijvoorbeeld een historisch boerenerf of ze bezoeken een bedrijf. Dit alles is door de groep mannen zelf aangegeven. Alles onder het genot van een kopje koffie en een drankje.

Het initiatief loopt nu één jaar en zijn ze sinds kort een stichting geworden. De groep met vrijwilligers is erg warm te noemen en organiseren alles ontzettend goed met elkaar, hier staan niet de vrijwilligers centraal, maar de Kearls. Dit is hun kracht. Ze kijken verder dan de beperking en springen daar waar nodig bij om iedereen zoveel mogelijk in zijn kracht te laten zijn/ komen. Er zit zo’n energie in deze groep vrijwilligers waardoor dit nu zo staat en dat de groep zijn voegen uitgroeit. Ze denken na over uitbereiding. Al met al verdienen ze deze prijs!

Vul het formulier online form in.

Reageer!Alle genomineerden uit deze gemeente: