Zoek genomineerde:


… of zoek in gemeente:


genomineerde: 
Hoogstambrigade Wierden

De Hoogstambrigade Hof van Twente behoort tot de eerste hoogstambrigades in Overijssel (en daarmee in Nederland). Zij zijn al meer dan 20 jaar actief met het snoeien van hoogstamfruitbomen in boomgaarden bij (vooral) particuliere eigenaren. Daarmee maken zij het landschap van Overijssel voor iedere voorbijganger, wandelaar, toerist, bestuurder en (andere) vrijwilligers aantrekkelijker!

Een aangekleed landschap met bloeiende bomen in het voorjaar, en gevuld met appels, peren en pruimen in het najaar. Niet allee voor mensen aantrekkelijk maar ook voor dieren die van deze bomen afhankelijk zijn. Het meest bekend is het zeer aaibare steenuiltje (zie "beleef de lente nestkastfilmpjes), maar ook bijen en vlinders hebben een directe (en wederkerige) relatie met fruitbomen.

De laatste jaren hebben zij de boomgaard in de Generatietuin in Wierden geadopteerd. Deze Generatietuin heeft als doel om ouderen en kinderen met elkaar te verbinden. Kinderen spelen nadrukkelijk een rol bij inrichting en onderhoud, waarbij ze samen met ouderen aan het werk zijn. Ze zorgen zelf voor opleiding van hun eigen vrijwilligers en maken gebruik van de faciliteiten die Landschap Overijssel aan deze groep (en andere) biedt. Zij werken in hun eigen omgeving, maar ook in Zwolle (en zelfs Roemenie...) en zorgen zo voor een leefbare omgeving. Wij zijn erg blij met deze Hoogstambrigade!

Vul het formulier online form in.

Reageer!Alle genomineerden uit deze gemeente: