Zoek genomineerde:


… of zoek in gemeente:


genomineerde: 
Gotong Royong in Zwolle

Yvonne Boersma heeft een traject gevolgd bij Vrijwilligerscentrale Zwolle en is niet alleen in titel een Bruggenbouwer gebleken. Zwolle Doet benaderde haar toen de Stichting Pelita een vrijwillige coördinator zocht om een pilot project in de informele zorg te ontwikkelen. Samen met Charles van der Spek heeft zij in een jaar tijd het project van een succesvolle pilot naar een staande dienstverlening met meer dan 20 vaste vrijwilligers en een groeiend aantal cliënten weten te realiseren.

Gotong Royong biedt cultuur sensitieve en context specifieke zorg aan ouderen met een Indische of Molukse achtergrond (eerste generatie migranten na WOII) die geïsoleerd dreigen te raken. De uit de oorspronkelijke cultuur voortkomende vraagverlegenheid van deze groep maakt ze slecht zichtbaar.

GR Zwolle heeft een sterk netwerk opgebouwd en veel bijgedragen aan de bewustwording van dit vraagstuk en het bieden van maatwerk oplossingen. GR Zwolle weet verbindingen te leggen en heeft sterke relaties gebouwd met zowel Masoek Sadja Zwolle als de lokale Molukse gemeenschap en andere relevante netwerken.

Vul het formulier online form in.

Reageer!Alle genomineerden uit deze gemeente: