Zoek genomineerde:


… of zoek in gemeente:


genomineerde: 
Full Color Festival in Kampen

Het Full Color Festival wordt dit jaar voor de 22e keer georganiseerd in Kampen. Het Full Color Festival is een bijzonder evenement waar alle culturen en smaken samenkomen. Het festival had allang niet meer bestaan zonder een grote groep vrijwilligers die zich al jaren inzetten voor het evenement. De vrijwilligers van het festival zijn de motor van het evenement in de voorbereiding en op de dagen van het evenement zelf. Jaarlijks zijn zo'n 150 vrijwilligers betrokken bij het evenement. Ze werken niet alleen, maar dragen het festival uit. Ze voelen zich verbonden aan het evenement en de uitstraling daarvan.

Zo schreef 1 van de vrijwilligers vorig jaar het volgende op zijn facebookpagina: Nu vragen mensen misschien zich af wat doet die oude man daar achter de bar...(mijn oren piepen nu nog wat). In het dagelijks leven ben ik koster bij de NGK Kampen (vlakbij het festival terrein), en dan verwacht je mij misschien niet direct achter de bar bij zo'n feest. Ik sta daar omdat Full color het mooiste feest van Kampen is. Dat vind ik al jaren en toen zoon mij vorig jaar vroeg om te helpen hoefde ik niet na te denken. Full color wordt voor mij het best uitgedrukt in dit lied (The Scene); Iedereen is van de Wereld en de Wereld is van Iedereen. 

Het vrijwilligerswerk bij het Full Color gaat verder dan doen. Het gaat over verbroedering in de wereld, in onze gemeente, dat wil het festival zijn. Het festival wil culturen bij elkaar brengen, tegenstelling doorbreken en dit lukt door de inzet en het uitdragen van het festival door de vrijwilligers. Het festival is door de inzet van vrijwilligers uitgegroeid tot een evenement met ruim 75 multiculturele optredens en een bezoekersbereik uit de hele regio. Vorig jaar bezochten 15.000 mensen het evenement!

Vul het formulier online form in.

Reageer!Alle genomineerden uit deze gemeente: